Tijdens de lunch

Wat verwacht u van vandaag?

Een tool voor de toekomst
Bij binnenkomst vragen we enkele bezoekers wat ze hopen dat er vandaag gaat gebeuren.

“Wij willen met onze praktijk voorop lopen, en ik zie mezelf als progressieve huisarts. Ik vind het belangrijk om out-of-the-box te denken. Voor huisartsen is het, vooral nu er steeds meer op ons bordje wordt geschoven, belangrijk om te kiezen: in welk gat gaan we springen en hoe kunnen we dat organiseren? Voor mij is het erg belangrijk dat de huisarts ook een thuisarts blijft die in direct contact staat met de patiënt. Ik ben vandaag nieuwsgierig wat de andere huisartsen daarvan vinden.”

Marscha Schulpen
huisarts in een duopraktijk te Heel, Midden-Limburg

“Ik hoop dat we vandaag nieuwe pijlers kunnen opstellen, kunnen formuleren wat onze nieuwe visie wordt. Ik werk nu veel diensten op de huisartsenpost en daar zie ik overloop. Hoe kunnen we de patiënt zo opvoeden dat men de huisartsenpost niet meer ziet als een vierentwintiguurspraktijk? Hoe kunnen we zorgen dat mensen overdag naar hun eigen huisarts gaan, zodat de post ontlast wordt.”

Siamak Zahmat
waarnemend huisarts te Arnhem

“Sinds ik in het huisartsenvak zit is er veel gerefereerd aan de Woudschotenconferentie, dus ik wilde er vandaag zeker bijzijn. Ik heb meegedaan aan een aantal denksessies, waaronder van Generation Next. Ik heb zorgen over de toekomst: waar gaan we binnen ons vakgebied naar toe? Dan heb ik het over zaken als ANW-diensten, chronische zorg en praktijkvoering en praktijkondersteuners? Hoe gaan we dat invullen? Ik vind innovatie in de zorg erg interessant, ook daar ben ik vandaag erg benieuwd naar.”

Pim Keurlings
huisarts te Nijmegen, vaste waarnemer in verschillende praktijken

“Ik zie dat we het heel druk hebben en ons best doen om de toenemende zorg goed te kunnen verlenen. Ik denk dat het voor een huisarts belangrijk is om te gaan beslissen welke taken we wel en niet aannemen. We zijn een spin in het web, maar de natuurlijke neiging van andere partijen is ook om het ons te laten oplossen. En een huisarts zegt niet zo snel: O, nou, laat dat maar aan iemand anders over. Hoe kunnen we onze taken inperken en onze grenzen aangeven? En hoe organiseren we dat wat we wél gaan doen?"

Willem van Stempvoort
huisarts duopraktijk te Wijk bij Duurstede

“Ik kom nieuwe inspiratie opdoen voor de huisartsenopleiding. Ik kan me voorstellen dat de competentie ‘Organisatie’ een belangrijke is om vandaag naar te kijken. Is je organisatie up to date? Want je kwaliteit als samenwerker is erg belangrijk voor de toekomst op gebied van je praktijk, de andere disciplines, maar ook het samenwerken met je patiënt. Ik ben benieuwd hoe de opinie is wat betreft deze kernwaarde. Samenwerken is immers de tool voor de toekomst.”

Bas Maiburg
huisarts, hoofd huisartsenopleiding te Maastricht

“Ik heb vijf denksessies geleid, waarbij de helft van alle Zeeuwse huisartsen heeft meegedacht. Vandaag ben ik erg benieuwd of de bevindingen die wij in Zeeland hebben gedaan ook stroken met die van de rest van het land, of ik vandaag hetzelfde hoor als in de denksessies.”

Jacqueline Roebroeck
huisarts te Vlissingen, Zeeuwse Huisartsen Coöperatie en bestuurslid LINKH
Hanneke Hendrix
Voeg toe aan selectie